Podjetje ABC rent a car je leta 2001 postalo del franšizne mreže Europcar, kar je predstavljalo pomemben korak naprej v njihovem poslovanju. Poceni najem avtomobila je možen na tem naslovu. Danes je to družinsko podjetje eno izmed vodilnih podjetij za najem vozil v Sloveniji. ABC rent a car – Europcar Slovenija se hitro razvija in ponuja široko izbiro vozil za poceni najem avtomobila. Svoje storitve izvajajo v 10 poslovalnicah po Sloveniji, kjer zaposlujejo več kot 25 ljudi na različnih področjih.

Pogoji za najem vozila

Za poceni najem avtomobila pri podjetju ABC rent a car potrebujete veljavno vozniško dovoljenje, osebni dokument (potni list ali osebno izkaznico) ter kreditno kartico. Kreditna kartica je pomembna za zavarovanje plačila najema in morebitnih dodatnih stroškov. Minimalna starost za najem vozila je 21 let, vendar je za vozila višjega cenovnega razreda potrebna starost 25 let. Mladim voznikom, starim od 21 do 25 let, je sicer dovoljen najem vozila, vendar z doplačilom za mladega voznika. Pri izbiri vozila boste rezervirali skupino vozil, ne pa specifičnega modela. Vozniško dovoljenje B kategorije vam omogoča vožnjo kombiniranih vozil do 8 sedežev in dodatnega sedeža za voznika.

poceni najem avtomobila

Pogoji uporabe za poceni najem avtomobila

V vozilih ni dovoljeno kaditi, da se ohrani čistoča in udobje za vse uporabnike. Potovanje v tujino je dovoljeno, vendar z nekaterimi omejitvami v državah kot so Romunija, Albanija in Bolgarija. Z doplačilom lahko dodate še enega voznika ob rezervaciji ali prevzemu vozila. Na voljo so različne vrste vozil, vključno s kompaktnimi mestnimi vozili, električnimi avtomobili, luksuznimi avtomobili, potniškimi kombiji ter 4×4 vozili. Vozila so izdana s polnim rezervoarjem; vrnitev vozila z manjkajočim gorivom se zaračuna po veljavnem ceniku. Svetujemo vam, da ob začetku najema preverite možnost predhodnega nakupa goriva, kar vam lahko prihrani čas in dodatne stroške.

Postopek v primeru nesreče, kraje ali okvare

Če se znajdete v situaciji nesreče, kraje ali okvare vozila, je pomembno, da nemudoma obvestite poslovno enoto Europcar, kjer ste vozilo najeli. V primeru nesreče morate izpolniti Evropsko poročilo o nesreči in poklicati policijo na 113. Vzdrževanje vozila ali njegova vrnitev je možna tudi izven delovnega časa, vendar je to potrebno vnaprej uskladiti z agentom, kar lahko vključuje dodatne stroške. Ob določenih pogojih je mogoče najemati vozilo brez kreditne kartice; plačilo z gotovino je možno ob zaključku najema, vendar je predložitev kreditne kartice še vedno obvezna. Poleg rezervacij vozil v Sloveniji vam lahko pomagajo tudi pri rezervaciji vozila v tujini.